Gør dit arbejde lettere med en minigraver

En minigraver kan bruges til flere forskellige arbejdsopgaver. Markedet for minigravere er kæmpestort, og derfor er det heller ikke uden grund, at vi her hos Jamas Doosan forhandler flere forskellige modeller. Hos os finder du maskiner fra mærket Doosan. Du kan anvende den til små og store opgaver.

Minigraver til alsidigt havearbejde

En minigraver er en maskine, som du kan bruge til flere forskellige arbejdsopgaver. Den alsidige maskine kan også bruges til praktiske opgaver i haven. Vi lister her op, hvilke arbejdsopgaver du med fordel kan bruge den til:

  • Grave ud til terrassen
  • Grave ud til indkørslen
  • Grave ud til fundament
  • Lægge fliser
  • Fjerne stubbe
  • Grave stolper ned

 

Gravemaskinens indretning

De forskelligartede maskiner styres stort set på samme måde, men du skal være opmærksom på, at det er noget anderledes end med bil eller truck. Rat og gearstang er skiftet ud med håndtag, og fodpedalen har også fået en anden funktion. Det er sjovt at manøvrere rundt med maskinen, og med lidt koncentration skal du nok få styr på, hvordan man kører rundt med en minigraver. Og når først du har fået det lært, så er det ingen sag at bruge den, og den hjælper dig med at udføre opgaven på kortere tid, end hvad du ellers skulle have brugt til at komme i mål.

Hvad skal du vælge – elektrisk eller diesel minigraver?

Går du med overvejelserne om, hvorvidt du selv skal investere i en minigraver? Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige maskiner, særligt hvis du ikke ved, hvad du er på udkig efter eller har kendskab til de overvejelser, der er vigtige at gøre dig inden du ser på minigraver til salg.

Vi vil gerne give dig et par gode råd, som kan være med til at afklare spørgsmål og tvivl i forbindelse med købet af en minigraver. For mange er det en stor investering, og derfor er det vigtigt, at du tager det rigtige valg. Du skal først og fremmest være opmærksom på, at der findes mange typer af minigravere og mange forskellige størrelser. Du finder både nogle helt små, der vejer omkring et ton, og andre maskiner er større og ville være i stand til at omlægge din have fuldstændigt på tre skovlfulde.

Køber du en elektrisk minigraver, får du en maskine, der næsten ikke støjer, og den har ingen udledning af CO2. At kunne snakke sammen under arbejdet er en stor fordel. En anden fordel er, at den altid kan starte. Den elektriske kan også bruges indendørs, hvis du f.eks. skal grave ud til kælder, eller hvis du er i gang med en stor ombygning af køkken og badeværelse. Vælg den maskine, der passer bedst til dine arbejdsopgaver. På den måde får du mest ud af maskinen.

Tilbehør til din minigraver

Der findes meget forskelligt tilbehør til en minigraver. Det er smart med tilbehør, og du får bedre mulighed for at tilpasse dens funktion til de opgaver, du står overfor. Muligheden for at udskifte udstyret til din minigraver gør, at den bliver en alsidig maskine, der hurtigt kan blive en god arbejdsmakker i mange forskellige sammenhænge. Af tilbehør kan du blandt andet tilkøbe:

  • Skovle i flere størrelser
  • Pælebor
  • Hammer til opbrydning

Ønsker du at vide mere om de forskellige typer af skovle til Doosan maskiner, så kan du læse mere her.