Hvad er hydraulik?

Det er et godt spørgsmål, og du er ikke den eneste, der sidder med tvivlen. Hydraulik bruges, når noget meget tungt skal flyttes eller løftes. Hydraulik bruges nemlig til at for eksempel at sætte en hydraulik motor til at dreje eller få en hydraulik cyienbylinder der i bevægelse.

Hydraulik hænger unægteligt sammen med ordet ‘system’. En hydraulisk system er nemlig en form for en driveteknologi. Hydraulik systemet bruger væske til at flytte energi fra A til B – det kan for eksempel være i maskiner, der løfter eller presser ting. Det kan også være en hydraulisk cylinder, som er sat på en grab.

Et hydraulik system ses ofte i maskiner som for eksempel kraner, gravemaskiner og andre entreprenørmaskiner – med andre ord, maskiner som skal kunne bære, løfte, sænke eller flytte ting, som vejer flere hundrede kilo – du finder for eksempel hydraulik i bremsesystemer, større porte, pappressere, tippelad og mange andre steder.

Hvad bruger man hydraulik til?

Som det også står kort beskrevet i artiklen omkring nedrivningsgrabbe og hydraulikhammer fra Everdigm, så bruges hydraulisk væske i maskiner, som for eksempel de mange forskellige størrelser hydraulikhammer fra Everdigm.

Hydraulik kan findes i mange forskellige maskiner, hvor det er en meget essentiel del af mekanikken. Hydraulikpumperne drives af en motor, der typisk vil være benzin- eller dieseldrevne.

Således kan hydraulik maskinen danne et olietryk, som føres videre til hydraulik motoren eller cylinderen, hvor trykket gør det muligt for maskinen at kunne løfte eller bevæge mange hundrede kilo.

 

Hvordan fungerer hydraulik egentlig?

Hydraulik forbindes ofte med pumper, bremsesystemer, cylindere, rør og slanger. En hydraulikpumpe bruges for eksempel i en maskine som gearpumpe, filterpumpe eller som stempelpumpe.

Hydraulik er overførsel af energi gennem væske. I hydrauliske systemer bruger man ofte hydraulikolie, fordi det er inkompressibelt, hvilket i denne sammenhæng vil betyde, at der ikke vil komme nogen større ændring i væsken, når den bliver udsat for forskellige tryk.

Med et hydraulisk system får man et system, der er ekstremt effektivt. Hydraulikken er rigtig gavnlig, når der for eksempel skal løftes eller flyttes noget meget tungt – noget der kan veje helt op til et ton, og som selvsagt kan være svært at flytte på andre måder.

 

Har du spørgsmål til hydraulik?

Har du spørgsmål til hydraulik? Det kan være alt lige fra hydraulikslanger, hydraulik cylinder, hydraulik stempel, motor, olie, fittings, hydraulik ventil eller noget helt andet. Så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os. Vi kan være behjælpelige med at svare på mange spørgsmål. Ligesom vi også kan hjælpe dig, hvis du er på udkig efter en maskine med hydraulikpumpe eller hydraulik motor.